Lovisa Sjöberg

Låt mig presentera Lovisa Sjöberg Nordahl för er. Hon är 27 år gammal och bor i Bredäng som är en söderort till Stockholm men hon växte upp i Danderyd.

Hon arbetar 100% som musiker, har sitt egna företag och frilansar som gitarrist och hon berättar i våran intervju att det är fantastiskt att hon kan göra det!

Främst har hon spelat med Zara Larsson, henne har hon lirat med sen 2015, det har tagit upp hennes mesta tid. Sen har hon även hunnit spela med lite andra härliga artister; Janice, SVEA, Andreas Wijk, Peg Parnevik.

”Det har varit en helt fantastisk resa sen 2015, att resa och turnéera världen runt. Det har varit helt fantastiskt för att det har varit med fantastiska människor.”

Hon tycker det är väldigt viktigt att få den som hon kompar att känna sig trygg, om hon till exempel spelar akustisk gitarr själv med en artist så spelar hon gärna “enkelt” och inte avancera till det för mycket så att det blir tryggt och tydligt för den som sjunger.

Hennes pappa är musiker och spelar gitarr och renässans-luta, så det blev rätt naturligt för Lovisa att börja spela gitarr. Hon sökte till lite olika musik-gymnasium men kunde egentligen inte spela så bra fortsätter hon, men avslutar med att säga att hon hade turen att komma in.👏🏼🎸

Tusen tack Lovisa för att du är den du är, du är en stor förebild för många unga musiker därute!❤️😎

Olle Ronach

Killen på bilden heter Olle Ronach. Han är 24 år gammal och bor idag i Stockholm och arbetar på kulturama i hammarbysjöstad men jobbar även som frilansmusiker och producent. Olle växte upp i Katrineholm.

Musiken har enligt Ronach funnits i hemmet så länge han kan minnas. Hans pappa är musiker och hans mamma är dansare. Så det blev väldigt naturligt för honom när han har och hade mycket kreativitet hemma från första början beskriver han.

Han har jobbat som musiklärare på en vanlig kommunal skola men har också hoppat in som piano och trumlärare på olika kulturskolor i stockholm. Han spelar väldigt många olika instrument. Allt från piano, bas och gitarr men det är enligt honom mer en hobby och trummorna är jobbet och instrumentet som han tjänar pengar på förklarar han i våran intervju.

Han hävdar att hans ADHD har drivit honom till där han är idag. Han har haft mycket inspiration, och det är inspirationen från familjen och omgivningen som tagit honom vidare förklarar han. Samt att han fått vara med kunniga folk redan i tidig ålder.

”Jag minns att mina föräldrar sa att jag började “banka” på allt och jag förstod ganska fort rytmen. Jag fick ett plast-trumset när jag var tre år gammal och där satt jag konstant hela tiden”.

Tack Olle för att du är en del av mitt projekt!

Mikaela Hansson

Välkommen in i mitt projekt Mikaela Hansson. Hon är 33 år gammal och bor idag i Stockholm men växte upp i Umeå.

Hon har spelat ihop med artister som Markus Krunegård, Lykke Li, Seinabo Sey och Fever Ray till många andra.

Hon arbetar som frilansande keyboardist, främst inom pop- och rocksvängen, och hon har även suttit en del i husband i Tv-produktioner. Senaste två åren har hon också jobbat en del med teater och cirkus och komponerat musik till olika cirkusföreställningar och liknande.

Hon tycker att det är magiskt att spela tillsammans med andra människor beskriver hon för mig och hon hoppas att det även märks från publikens sida. Hon gillar att hålla det enkelt. Men hon gillar även att jobba med små detaljer, pilla med ljud och leta små förändringar, och hon fascineras över hur man ändå kan uppnå stora musikaliska effekter med små medel fortsätter hon.

”Jag var inte alls säker på att jag ville bli yrkesmusiker när jag började plugga på musikhögskolan utan tänkte mer att “Jag får väl prova nu och se hur det känns, känns det tokigt så får jag väl hoppa av.” Men det var ju fantastiskt, och när jag väl hade pluggat klart så kändes det rätt självklart att försöka omvandla det till ett yrke.”

Gabriel Runemark

Killen på bilden heter Gabriel Runemark, han är 31 år gammal och bor idag i Stockholm men är uppvuxen i Göteborg.

Han arbetar som låtskrivare, producent och musiker och detta är någonting som han arbetar med på heltid. Gabriel beskriver i våran intervju att hans pappa var trummis så för honom var det en självklarhet att det var bakom trummorna han skulle sitta. Men låtskrivandet och att producera har blivit minst lika viktigt för hans motivation beskriver han.

Han har jobbat med många olika artister genom åren, men den senaste tiden har det varit First aid kit, Thomas Stenström, Titiyo, Oscar Zia, Tomas Andersson Wij.

Hans hemliga specialitet som trummis är att vara lyhörd på vad som händer i musiken och därav har han en bra känsla för vilken plats han ska ta!

”Mitt mål har alltid varit att få leva på min musik . I den längtan har nog mitt driv alltid funnits. Jag hoppas jag får fortsätta så länge jag har lusten kvar.”

Tack Runemark för att du är en del av detta!🥁🙏🏼

Anna Lund

Välkommen in i projektet Anna Lund! Hon är 30 år gammal och bor idag i Stockholm men är uppvuxen i Mariestad.

Hon arbetar som trummis och frilansar på heltid. Hon har alltid gillat musik sedan hon var liten. Sen började hon att spela gitarr i kulturskolan men blev helt förälskad i ett annat instrument, trummorna beskriver hon för mig i våran intervju. Det tog många år innan hon började spela trummor men när hon väl gjorde det, då va hon fast fortsätter hon.

Hon har mestadels spelat frijazz och pop och har bla spelat med Mariam the Believer, Marilyn Mazur, Anna Högberg Attack, Frida Hyvönen, Mögel, Ane Brun.

Hennes tips till er därute som är sugna på att börja spela trummor är att spela till skivor, det tycker hon alltid är kul, och då får man en känsla av hur det är att vara i musiken och få feeling. Samt att det är väldigt viktigt att våga fråga andra om de vill spela med en!

”Jag har nog sen sena tonåren velat spela så mycket trummor det bara går. Och det drivet har liksom hängt kvar, att jag är lite beroende av den där känslan som infinner sig när jag spelar trummor tillsammans med andra musiker”.

Tack Anna för att du nu är en del av mitt projekt!🙏🏼🥁🤩

Labbe Grimelund

På bilden ser du Lars-Erik Grimelund, men kallas vanligtvis för Labbe. Han är 52 år gammal och bor idag i Göteborg. Han växte upp i Oslo men även i Göteborg. Han har ett IT bolag vid sidan av musiken och därav jobbar han inte heltid som musiker.

Han har spelar tillsammans med artister som Håkan Hellström, Bongo Riot och Agustifamiljen till många fler framgångsrika artister och musiker.

Han beskriver i våran intervju att trummorna från första början verkade kul. Att det fans något tillfredsställande med att slå på saker som för oväsen. Valet för honom var därför väldigt självklart.

Han är vad man kallar en musikalisk trummis, dvs en som inte är tekniskt duktig förklarar han, men som försöker lyfta musiken man spelar. Hans öron är hans främsta tillgång, även om han hör sämre och sämre avslutar han🤪

”Håkan Hellström är en sann despot som jobbar mycket med hot om stryk.. Allvarligt, så är han väldigt bra på att jobba med oss som ett band, inte som enskilda musiker. Väldigt inkluderande, alltid beredd att lägga tid på att testa idéer från oss i bandet. Han har alltid en klar idé vart han vill komma, men är öppen för andras idéer om hur man kommer dit”.

Labbe är en stor förebild för branschen och jag är så glad och tacksam över att jag fått prata med dig och att du är en del av mitt projekt! 🙏🏼♥️🤩

Max Alton

Killen på bilden heter Max Alton. Han är 39 år gammal och bor idag i Stockholm där han även växte upp. Han arbetar som frilansmusiker och producent och arbetar därför med musiken på heltid.

Han har haft många egna projekt som han spelat med, han har varit mycket på Kuba och spelat och nördat in sig på kubansk musik, då med La liga Habanera, 3ofUs, Son 4. Sen har han spelat på lite galor och julturnéer och spelar då med många svenska artister.

Han beskriver för mig i våran intervju att trummorna var något som han från första början tycke var roligt och sen dess har han fortsatt. Hans hemliga specialitet som trummis är att det svänger när han spelar, vilket är en stor fördel i sin roll som trummis.

Han avslutar med att nämna följande:

”Drivet har nog alltid varit att man älskar att lira musik och lyssna på musik. Bli bättre trummis, lära sig nya grejer osv. Jag skulle gärna fortsätta livnära mig på trummor och musik men osäker på om man pallar turnera hela livet, ibland är det ju lite motigt speciellt nu med covid. Man vill ju spela sin egen musik eller med artister där man gillar deras musik, det är viktigt att det är kul att spela musiken.”

Tack Alton för att du är en del av mitt projekt!🙏🏼😎🥁

Stefan Bergman

Killen på bilden heter Stefan Bergman, han är 36 år gammal och bor i Stockholm och arbetar som musiker. Han är född och uppvuxen i Uppsala. Bergman jobbar som trummis på heltid, dock har han i det rådande läget just nu fått göra lite annat.

Många känner till honom från att ha suttit med i idolorkestern dom senaste fem åren men han har även spelar tillsammans med artister som Veronica Maggio, Orup och Little Jinder och många fler.

Trummorna var något som han kom på själv som liten beskriver han för mig och han tjatade tills han fick ett trumset, och här sitter han idag många år senare och tycker fortfarande att det är lika kul fortsätter han.

Hans hemliga specialitet som trummis är att spela så fint han kan och förbereda sig väl. Försöka få alla att trivas och låta bra som band.

”Jag vill fortsätta göra musik i olika former. Jag tycker inte att man som musiker ska fastna för mycket att ha det som “jobb” hela tiden, då tror jag att en del av glädjen kan försvinna, spela för din egen skull och för att du tycker om det.”

Tack för att du är en del av mitt projekt Bergman!🙏🏼♥️🥁

Henning Sernhede

Välkommen in i projektet Henning Sernhede. Han är 31 år gammal och är idag bosatt i Göteborg där han även växte upp!

Han arbetar som musiker dock inte på heltid. Henning har alltid hållit på med musik och det är något som han själv tycker han är rätt bra på beskriver han för mig i våran intervju.

Han är bra på att lyssna på andra men inte heller för feg för att ta plats när han tycker det finns plats att ta och det är något som är hans hemliga specialitet!

Hans inre driv bottnar i att om melodier och idéer finns där så kommer han inte kunna sluta att följa upp dessa!

”Jag försöker göra det lite trivsamt när vi repar genom att tex köpa folköl och chips. Det är gott. Jag försöker också tänka att dom jag spelar med just I den givna situationen ärv dom bästa musikerna jag vet, och att de förutsättningarna vi har är de som behövs för att göra nåt bra. Det blir inte bättre av att tänka att "fan att inte Lasse e med på marraccas nu". Va där och då med dom du är med, det är då kan man bli en enhet.” Avslutar han!

Tack Henning för att du är en del av mitt projekt!🙏🏼♥️

Conrad Boqvist

Killen på bilden heter Conrad Boqvist. Han är 38 år gammal och är idag bosatt i Stockholm men växte upp i Halmstad. Han arbetar som musiker och musiklärare, han kombinerar därför musikerjobbet med undervisning.

Han har spelat med många artister under åren och några av dessa är, Eric Gadd, John Lundvik, Danny Saucedo och Samuel Ljungblahd mfl.

Det har alltid varit naturligt för honom att spela gitarr. Det var det roligaste han visste när han var liten. Sen såg han VHS-band med Slash, Hendrix, Clapton mfl. och ville bli som dem beskriver han för mig i våran intervju.

Han är genremässigt väldigt bred. Han tror även att många uppfattar honom som svängig och med god “time”. Conrad bottnar i Jazz och improvisation och har därför lätt för att vara kreativ i stunden. Hans spel är väldigt rytmiskt vilket har resulterat i att han oftast klickar med trummisar och basister avslutar han!

Jag är så tacksam över att han är en del av mitt projekt och den här killen bör uppmärksammas ännu mer!🙏🏼🎸